Fenntarhatósági Témahét 2024

Fenntarthatósági témahét a Kárpáti Általános Iskolában 2024. 04.22-26.

A témahéten ösztönöztük tanulóinkat a környezetkímélő közlekedésre, az egyszer használatos műanyagok kerülésére, a vízivásra és saját palack használatára.

Rajzversenyt hirdettünk levegő élővilága, Kis-Balaton madárvilága, 2024 év madara kerecsensólyom témában. Az alkotásokat korosztályonként értékeltük.

A Gondold újra! pályázatra  ötletes alkotások, játékok érkeztek a hulladékok újrahasznosításával. Nagy sikere volt a kiállított tárgyaknak, amit szünetekben, szabadidőben egész héten szívesen ki is próbáltak.

Föld napján az 5. évfolyamon 9 kis csapat készült kiselőadással „Mit jelent nekünk a Föld „-címmel. Délután aszfaltkrétával ötletes alkotások születtek.

A hét többi napján több előadást hallgattak tanulóink a gyógynövények világáról, a méhek hasznáról és a méhészek munkájáról, a fenntartható energiafogyasztásról, a Keszthelyi-hegység élővilágáról, az egészség megőrzéséről, elsősegély fontosságáról. Továbbá újrahasznosított tárgyakkal érdekes kísérleteket láthattunk. Csütörtökön az alsó tagozatosok a kerékpáros közlekedés szabályait elevenítették fel, majd akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket.  Pénteki napon 8. évfolyam tanulói által szervezett akadálypályákkal ékesített túra- és sportnapot tartottunk.

 

Itt szeretnénk köszönetet mondani segítőinknek:

  • Wágenhoferné Pohl Magdolnának a Kakukkfű portáról,
  •  Pulger Veronikának az Energiaügyi Minisztérium energiahatékonysági gyakornokának,
  •  Szász Benedeknek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól,
  • Varga Péternének a Bakonyerdőtől,
  • Dr. Tótok Mária gyermekorvosnak,
  • Mezősi Balázs méhésznek,
  • a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársainak: dr. Lakics Andreának, Dongó Norbertnek, Sváb Erikának a kerékpáros ügyességi pályáért.

Kapcsolódó galéria

Fenntarhatósági Témahét 2024

Pályázatok

VándoRobot Program
Örökös ökoiskola
Spacebuzz
Aktív Iskola