VándoRobot Program 2024

Az Abacusan-GE VándoRobot Program célja, hogy a sikeres pályázatú iskolák Programban résztvevő tanulóinak a  digitális kompetenciái, programozási ismeretei gazdagodjanak, fejlődjön algoritmikus gondolkodásuk, alkotó készségük és képességük, továbbá szociális kompetenciáik  – pl. együttműködés, csapatmunka. 
 

A robotok köztünk vannak

Az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft. a Giving Hungary Alapítvány, valamint a GE Digital háromoldalú együttműködése hívta életre az Abacusan VándoRobot Programot.

2024. január 8-tól 10 hétig a Kárpáti János Általános Iskolában tanulhatjuk a programozást a 6 robotból álló készlettel, amelyet a gyerekek nemcsak a tanórákon használnak, hanem szakkörön is részt vehetnek.

Az Artec robotok programozása nem csupán a technológia világába kalauzolja diákjainkat, hanem csoportban való munkára ösztönözve fejleszti szociális kompetenciáikat is. Együttműködve, ötleteket megosztva és problémákat megoldva építik fel robotjaikat, és programozzák azokat.

Ez a lehetőség nemcsak a jövő informatikusait neveli, hanem fejleszti a diákok problémamegoldó képességét is. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen izgalmas lehetőséget kínálhatunk a tanulóinknak, és érdeklődve figyeljük, hogyan fejlődnek és alkotnak ebben az új kihívásban!

A foglakozásokat vezeti: Fejes Éva

 

Kapcsolódó galéria

VándoRobot Program 2024

Pályázatok

VándoRobot Program
Aktív Iskola
Spacebuzz
Örökös ökoiskola